Bevers

Kinderen vanaf 5 jaar of die in groep 3 of 4  zitten, worden bij Scouting bevers genoemd. Bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur.
Ze spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia en doen spelletjes met Stuiter, Sterre en Steven Stroom en de andere bewoners van het dorp.

Deze speltak draait op vrijdagavond van 18.30u tot 19.30u met soms uitloop tot 20.00u.

Meer informatie over de bevers vind je op Scouting Nederland Site – Bevers

Voor alle vragen over de bevers, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: beverstaf@jeanne-darc.nl

 

Om voor variatie in het programma te zorgen, werken we met activiteitengebieden. In het nieuwe spelaanbod zijn er acht activiteitengebieden, deze zijn voor elke speltak dezelfde:

  1. Uitdagende scouting technieken
  2. Expressie
  3. Sport & Spel
  4. Buitenleven
  5. Internationaal
  6. Samenleving
  7. Identiteit
  8. Veilig & Gezond

In Hotsjietonia vind je deze acht activiteitengebieden terug. De huizen van de bewoners staan in bepaald activiteitengebied. In het midden van het dorp vind je een dorpsplein met een vlaggenmast. Dit is het activiteitengebied Samenleving. Rondom dit dorpsplein vind je de andere activiteitengebieden. In het noorden bijvoorbeeld ligt het bos waar Bas Bos en Rebbel wonen. Een ideale plek voor buiten activiteiten (Buitenleven)! Aan de rand van het dorp stroomt ook een rivier; hier ligt de boot van Sterre en Steven aangemeerd. Sterre en Steven kunnen gemakkelijk wegvaren met de boot; dan kom je op andere locaties (Internationaal). Vlakbij de boot staat het huis van Stanley Stekker. Hier is plek genoeg om Uitdagende Scoutingtechnieken te doen. Ten zuiden van het dorpsplein vind je Expressie. Waar anders kun je dat doen dan bij het huis van Keet en Fleur Kleur? Helemaal aan de linkerkant van het dorp vind je het spelveld. Balkjes om op te lopen, een klimhuis om in te klimmen en af te glijden en natuurlijk gras, ideaal voor actieve Sport & Spel activiteiten. Noa hoort bij het activiteitengebied Identiteit. Hier kun je weer even bij jezelf komen of je verjaardag vieren. Met professor Plof in de buurt is het soms een beetje gevaarlijk, Rozemarijn let goed op de kinderen. Hier kun je een programma doen rondom Veilig & Gezond.