Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Met veel plezier en toewijding staat de leiding en bestuur van Scouting Jeanne d’Arc klaar voor uw kind(eren). Graag willen we dit ook blijven doen, maar hulp is altijd welkom.

Scouting Jeanne d’Arc kent de volgende functies:

Leidinggevende functie
Bestuurlijke functie
Ondersteunende functie

Als leidinggevende heb je direct met kinderen en jongeren te maken. Met het organiseren van uitdagende groepsactiviteiten en zomerkampen maak je deel uit van hun ontwikkeling en wereld. Naast een nauwe samenwerking binnen je eigen team, zul je ook in een breder groepsverband samenwerken. Wekelijks ben je bezig met het voorbereiden en draaien van groep. Twee-Maandelijks woon je de groeps vergadering bij waarin je contact hebt met de leiding van de overige speltakken. De vrijwilligers die leiding geven, krijgen professionele cursussen en trainingen voor hun leidinggevende taak. Deze ervaring is een mooie aanvulling op je curriculum vitae en wellicht toepasbaar voor je dagelijkse werk.

Scouting Jeanne d’Arc zoekt voor al haar verschillende speltakken leiding. Er zijn dus meerdere mogelijkheden wat betreft speltak, leeftijd of tijdstip. Het is geen probleem als uw kind geen lid is van de speltak waar uw voorkeur naar uitgaat.

 

Liever een bestuurlijke functie?

Dan kun je binnen het bestuur van Scouting Jeanne d’Arc aan de slag. Drie-Maandelijks wordt er vergaderd over uiteenlopende zaken zoals aankomende groepsbrede activiteiten, financiën en wetgeving.

 

Of een ondersteunende functie?

Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers in ondersteunende functies zoals het opknappen van grote en kleine klussen in en rond het gebouw.

We werken met een overzicht voor mensen die oproepbasis willen ondersteunen. Hierop wordt vermeld op welk gebied, wanneer, hoe vaak etc. we op de betreffende persoon kunnen rekenen.

Enthousiast geworden?
Lijkt het je leuk om lid te worden van onze groep?

Als jeugdlid of vrijwilliger, stuur even een mailtje met je gegevens en wensen naar info@jeanne-darc.nl of kom gewoon eens op de vrijdagavond tussen 18.30u en 20.30u eens naar binnen in ons Rakkershol.